•Inclusieve opvang in Bengelbende•Parking St.-Aloysiusinstituut gesloten tijdens zaterdagmarkt•Stadhuis gesloten op 15, 17 en 18 mei•30 jaar Oxfam Wereldwinkel Geel•Leeskasteel in de bib

Inclusieve opvang in Bengelbende
In de zomervakantie start Bengelbende met inclusieve opvang in hun opvanglocatie in Larum. Met dit proefproject krijgen kinderen tussen 2,5 en 12 jaar met een lichte tot matige mentale beperking de kans om op sommige dagen deel te nemen aan de opvang. De kinderen krijgen er een extra ruimte, met meer structuur, extra hoekjes en vaste begeleiding zodat de opvang alle kansen op slagen krijgt.
 
Uit een behoeftenonderzoek naar opvang in Geel is gebleken dat er voor kinderen met specifieke zorgen weinig opvangmogelijkheden zijn. Om ook deze ouders te ondersteunen, wordt Bengelbende opengesteld voor deze kinderen. Elke vraag voor inclusieve opvang wordt grondig en individueel bekeken. De noden en de wensen van het kind tracht Bengelbende af te stemmen op de mogelijkheden van de opvang.
 
Op maandagavond 21 mei om 19.30u vindt in dienstencentrum Luysterbos, JB Stessensstraat 69 een informatiemoment over de inclusieve opvang plaats. Je verneemt die avond alles over de voorwaarden om deel te nemen en de data waarop de inclusieve opvang gepland staat. Inschrijven voor de infoavond kan via 014 56 73 45, christine.heylen@ocmwgeel.be. Informatie over kinderopvang Bengelbende vind je op http://bengelbende.geel.be.
 
 
Parking St.-Aloysiusinstituut gesloten tijdens zaterdagmarkt
Op zaterdag 12 mei is de speelplaats van het St.-Aloysiuscollege uitzonderlijk gesloten tijdens de zaterdagmarkt. Je kan er je wagen dan niet parkeren. Die dag staat het jaarlijkse schoolfeest op het programma. Op vrijdagavond plaatst de directie een extra slot op de poort aan de Diestseweg. De sporthal is daardoor niet beschikbaar op vrijdagavond.
 
 
Stadhuis gesloten op 15, 17 en 18 mei
Naar aanleiding van Onze Lieve Heer Hemelvaart op donderdag 17 mei maken de stadsdiensten een brugdag vrijdag 18 mei. Op dinsdag 15 mei vieren de stadsdiensten de feestdag van de Heilige Dimpna. Het stadhuis zal die drie dagen gesloten zijn. Ook op de jeugddienst, het JAC, en cc de Werft  kan je dan niet terecht. De bib is gesloten op 15 en 17 mei.  Toerisme Geel is die dagen wel open volgens de normalen openingsuren. Het zwembad is 17 en 18 mei open. Op 17 mei is het recreatiebad open van 10 tot 17u. Het 25m-bad (banen trekken) is dan open van 6.30 tot 8.30u en van 12 tot 13u. Op 18 mei is het recreatiebad open van 14 tot 21u, het 25m-bad (banen trekken) van 6.30 tot 8.30u, van 12 tot 13u, van 14 tot 17u en van 19 tot 21u. Het OCMW is op deze drie dagen enkel open op vrijdagvoormiddag.
 
 
30 jaar Oxfam Wereldwinkel Geel
Oxfam Wereldwinkel Geel viert op zaterdag 12 mei haar 30ste verjaardag. Om dit te vieren nodigen de vrijwilligers je graag uit op hun verjaardagsfeest. Van 10u tot 18u kan je in de wereldwinkel en op het terras genieten van muziek en een (h)eerlijke cocktail. Er is een traktatie voorzien voor elke bezoeker. Om 19u verplaatst het feest zich naar het parochiecentrum van St.-Amands (kleine zaal) voor een optreden van het koor ‘Alarm’. ’s Avonds kan je de benen losgooien in de grote zaal tijdens ‘Força 5’, de 5de editie van de wereldwinkelfuif. Wie wil nakaarten of vooruitblikken bij een lekker glas bier of een heerlijke wijn kan terecht in het praatcafé in de kleine zaal.
 
 
Leeskasteel in de bib
In de jeugdafdeling van de bib is een kinderatelier dat soms verandert in een leeskasteel met voorleesmomenten, gevolgd door knutselactiviteiten. Afwisselend komt een lieve hartenfee, een gekke leestovenaar, een leesvrouw en een vergeetachtige leesheks de kinderen boeien met leuke en spannende verhalen. Zij nemen de kinderen mee in de wereld van de fantasie. Woensdag 16 mei om 14u staat het eerstvolgende leeskasteel op het programma. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen er dan een verrassend leuke namiddag beleven.